Korobov’s Controllability Function as Motion Time: Extension of the Solution Set of the Synthesis Problem - Choque-Rivero, A. E. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2023)
Знайдено розширення множини розв’язкiв проблеми стабiлiзацiї за скiнченний час за допомогою обмеженого позицiйного керування, яка також називається проблемою синтезу для канонiчної системи за допомогою функцiї керованостi Коробова. Ми розглядаємо випадок, коли значення функцiй керованостi в початковiй точцi є часом руху з цiєї початкової точки до нуля. У термiнах певних реальних параметрiв знайдено сiм’ю позицiйних керувань, що розв’язують проблему синтезу. Ми збiльшуємо iнтервал параметрiв i явно обчислюємо його кiнцевi точки як функцiї вiд розмiрностi n системи, що розглядається. Mathematical Subject Classification 2020: 93D15, 34D20, 34D05, 34H05.