On the Relative Decay of Unbounded Semigroups on the Domain of the Generator - Sklyar, Grigory M.; Polak, Piotr; Wasilewski, Bartosz (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2024)
Дослiджується асимптотика C_0-пiвгрупи в областi визначення генератора. Зокрема, ми аналiзуємо поведiнку ||T(t)(A-λ I)^-1||, коли час прямує до нескiнченностi. Нашi результати розширюють деякi наявнi результати на випадок, коли перетин спектра генератора з уявною вiссю є непорожнiм. Наведено також конструктивний приклад класу необмежених C_0-напiвгруп з чисто уявним точковим спектром, для яких наша теорема може бути застосована. Mathematical Subject Classification 2020: 47D06