(Sub)critical Operators and Spectral Capacities of Rational Frequency Approximants - Hatinoğlu, Burak; Jitomirskaya, Svetlana (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2024)
Ми розглядаємо одно-частотні квазіперіодичні оператори Шредингера з аналітичними потенціалами. Позначивши через S_+ об’єднання спектрів, взяте за фазами, ми вивчаємо неперервність логарифмічної ємності відносно раціональних наближень. Ми доводимо, що якщо показник Ляпунова є нульовим на спектрі, то ємність спектра для ірраціональної частоти наближувана ємностями спектра для її раціональних наближень. Mathematical Subject Classification 2020: 30C85, 31A15, 34L40, 47B36