The Interaction of a Countable Number of Eddy Flows for the Bryan–Pidduck Model - Gordevskyy, Vyacheslav; Hukalov, Oleksii (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
Ми розглядаємо нелінійне інтегро-диференціальне рівняння Больцмана для моделі шорсткуватих сфер. Побудовано наближений розв’язок у вигляді лінійної комбінації зліченної кількості максвеллівських мод з деякими коефіцієнтними функціями, що залежать від часу і просторової координати. Одержано достатні умови довільної мализни рівномірно інтегрального відхилу. Mathematical Subject Classification 2020: 76P05, 45K05, 82C40, 35Q20