On Shimurian Generalizations of the Stack BT_1 F_p - Drinfeld, Vladimir (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
Нехай G є гладкою груповою схемою над F_p, оснащеною дією G_m так, що всі ваги G_m на Lie (G) не перевищують 1. Нехай Disp_n^G є стеком n-зрізаних G-дисплеїв Айке Лау (це алгебраїчний F_p-стек). У випадку n=1 ми вводимо алгебраїчний стек, оснащений морфізмом до Disp_1^G. Ми припускаємо, що якщо G=GL(d), то новий стек канонічно ізоморфний редукції за модулем p стеку 1-зрізаних груп Барсотті-Тейта висоти d та розмірності d’, де d’ залежить від дії G_m на GL(d). Ми також обговорюємо, як визначити аналог нового стеку для n > 1 та як замінити F_p на Z/p^mZ. Mathematical Subject Classification 2020: 14F30