On 2-Convex Non-Orientable Surfaces in Four-Dimensional Euclidean Space - Bolotov, Dmitry V. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
Доведено, що 2-опукла замкнута поверхня SE^4 у чотиривимірному евклідовому просторі E^4, яка є або C^2-гладкою, або поліедральною, за умови, що кожна вершина інцидентна не більше ніж п’яти ребрам, допускає відображення степеня один у двовимірний тор, де степінь розглядається за 2, якщо S є неорієнтовною. Як наслідок, ми показуємо, що проєктивна площина i пляшка Кляйна не допускають такого 2-опуклого вкладення в E^4. Mathematical Subject Classification 2020: 53A05, 57R19