Finding a Positive Constrained Control for a Linear System to Reach a Given Point within a Finite Time - Korobov, Valerii; Sklyar, Katerina (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
У цій роботі розглядається лінійна система з керуванням u Ω, де Ω – деяка область, яка не містить початку координат, як внутрішньої точки. Зокрема, початок координат може не належати множині ω. Розв’язано задачу синтезу, тобто за допомогою методу функції керованості побудоване керування u(x) Ω, яке переводить точку x, що належить околу V(0), до 0 за скінченний час. Крім того, цю функцію можна знайти, як час руху від точки xV(0) до початку координат. Також розглянуто задачу синтезу для керованої лінійної системи з неавтономним членом. Mathematical Subject Classification 2020: 93B05, 93B50, 93B52, 93C28,93D05, 93D40