Asymptotics of Correlators of Sparse Bipartite Random Graphs - Vengerovsky, Valentin (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
Досліджено асимптотику кореляційних функцій дводольних розбавлених зважених випадкових N× N матриць. Показано, що основний член кореляційної функції k-го та m-го моментів інтегральної щільності станів дорівнює N^-1n_k,m. Одержано замкнуту систему рекурентних співвідношень для коефіцієнтів {n_k,m}_k,m=1^∞. Mathematical Subject Classification 2020: 15B52