On the Restrictions of Weakly Demicompact Operators and Generalized Fredholm Theory - Kchaou, Omaima; Krichen, Bilel (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2026)
Метою цієї статті є дослідження слабкої напівкомпактності оператора T_n, який є обмеженням лінійного оператора T на його область значень R(T^n), де T_n розглядаються як лінійні оператори з R(T^n) у себе, n N. Також ми представляємо декілька результатів щодо верхніх узагальнених напівфредгольмових операторів, зосереджуючись на концепції слабко напівкомпактних операторів. Ми визначаємо умови на певні області значень, які забезпечують збереження властивості слабкої напівкомпактності при обмеженнях. Крім того, наше дослідження надає результати про збурення, що стосуються узагальненого істотного спектра Густафсона для операторних матриць 2 × 2. Mathematical Subject Classification 2020: 47A53, 47A10