Small Oscillations of Magnetizable Ideal Fluid - Borisov, I. D.; Yatsenko, T. Yu. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2010)
Розглянуто малі рухи ідеальної рідини, що намагнічується, у частково заповненій посудині. Доведено розв’язність початково-крайової задачі, встановлено загальні властивості спектру частот нормальних коливань рідини. Доведено принцип мінімуму потенціальної енергії в задачі про стійкість рівноважного стану рідини. Mathematics Subject Classification: 76W05.