Asymmetrical Bimodal Distributions with Screw Modes - Gordevskyy, V. D.; Sazonova, E. S. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2011)
Розглянуто рівняння Больцмана для моделі твердих сфер. Побудовано наближені бімодальні розв’язки цього рівняння у випадку, коли максвелівські моди є гвинтовими з різними ступенями мализни їх кутових швидкостей. Здобуто деякі достатні умови мінімізації рівномірно-інтегрального відхилу між частинами рівняння. Mathematics Subject Classification: 76P05, 45K05, 82C40, 35Q55.