Spectral Problem Generated by the Equation of Smooth String with Piece-Wise Constant Friction - Kobyakova, L. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2012)
У статті розглянуто спектральну задачу, що породжена рівнянням Штурма-Ліувілля - y’’ + q(x)y=(λ^2 -ip(x)λ)y, де q(x) – дійсна L_2(0,A)-функція, а p(x) є кусково-постійною, з крайовими умовами Діріхле на кінцях інтервалу (0,a). Спектр даної задачі порівнюється зі спектром допоміжної задачі з крайовими умовами Діріхле-Діріхле і Діріхле-Неймана на напівінтервалах. Одержано асимптотичні формули для власних значень задачі. Mathematics Subject Classification: 34B08, 47A75.