Eigenvalue Distribution of a Large Weighted Bipartite Random Graph - Vengerovsky, V. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2014)
Досліджується розподіл власних значень матриці суміжності A^(N,p, α) взваженого випадкового дводольного графу Γ= Γ_N,p. Припускається, що цей граф має N вершин, співвідношення розміру його частин дорівнює α1-α та середня ступінь вершини дорівнює α· p та (1-α)· p. До кожного ребра графа e_ ij приписується в якості ваги випадкова величина a_ ij , у якої всі моменти кінцеві. Розглядаються моменти нормованої рахуючої міри σ_N,p, α матриці A^(N,p, α). Доводиться слабка збіжність за ймовірністю нормованих рахуючих мір. Mathematics Subject Classification: 15B52.