On Integration of One Class of Systems of Lax-Type Equations - Lunyov, A. A.; Oliynyk, E. V. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2015)
Досліджується нелінійна система рівнянь типу Лакса, яка лежить в основі побудови трикутних моделей для комутативних систем лінійних несамоспряжених обмежених операторів. Описано деякі її розв’язки при n = 4. В одному з випадків загальний розв’язок явно виражається в термінах спеціальних (еліптичних) функцій. Mathematics Subject Classification: 47A48, 47N20, 34G20.