On Stabilization Problem for Nonlinear Systems with Power Principal Part - Bebiya, M. O.; Korobov, V. I. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2016)
Розв’язано задачу стабiлiзацiї для нелiнiйної некерованої за першим наближенням системи зi степеневою головною частиною. Користуючись методом функцiї Ляпунова, побудовано клас стабiлiзуючих керувань для нелінійного наближення цієї системи. Доведено, що цi керування розв’язують задачу стабiлiзацiї для вихiдної нелінійної системи. Наведено елiпсоїдальну оцiнку областi тяжіння до початку координат. Mathematics Subject Classification: 93C10, 93D15, 93D30.