On Robust Feedback for Systems with Multidimensional Control - Korobov, V. I.; Revina, T. V. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2017)
У роботi розглянуто задачу локального робастного позицiйного синтезу для системи з багатовимiрним керуванням та невiдомими обмеженими збуреннями. На основi методу функцiї керованостi В. I. Коробова побудовано обмежене керування, яке переводить довiльну початкову точку деякого околу початку координат у початок координат за скінченний час, на який отримана оцiнка зверху. У роботi отримано межі проміжку змiни збурень. Як приклад розглянуто зупинку коливань керованого руху системи двох пов’язаних маятникiв. Mathematics Subject Classification: 93B50, 93D09, 93C73, 70Q05.