On the Long-Time Asymptotics for the Korteweg-de Vries Equation with Steplike Initial Data Associated with Rarefaction Waves - Andreiev, K.; Egorova, I. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2017)
Ми обговорюємо асимптотичну поведiнку хвилi розрiдження для рiвняння КдФ в областi позаду заднього фронту хвилi. Перший та другий члени асимптотичного розвинення за часом для такого розв’язку було отримано без детального аналiзу в [1]. У данiй роботi ми уточнюємо формулу для другого члена, дослiджуючи вiдповiдну задачу параметриксу. Ми також обговорюємо вплив резонансу на асимптотичну поведiнку розв’язку. Mathematics Subject Classification: 37K40, 35Q53, 35Q15.