The Interaction of the Maxwell Flows of General Form for the Bryan-Pidduck Model - Hukalov, O. O.; Gordevskyy, V. D. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2018)
Вивчається взаємодiя мiж двома максвеллiвськими потоками загального вигляду в газi iз шорсткуватих сфер. Наближений розв’язок рiвняння Брайана-Пiддака, яке описує цю взаємодiю, є бiмодальним розподiлом зi спецiально пiдiбраними коефiцiєнтними функцiями. Показано, що за певних додаткових умов, накладених на цi функцiї i на гiдродинамiчнi параметри потокiв, норма рiзницi мiж частинами рiвняння Брайана-Пiддака може бути якою завгодно малою. Mathematical Subject Classification: 76P05, 45K05, 82C40, 35Q55.