Translation-Invariant Gibbs Measures for the Blum-Kapel Model on a Cayley Tree - Khatamov, Nosir; Khakimov, Rustam (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2019)
У даній роботі розглянуто трансляційно-інваріантні міри Гіббса для моделі Блюма–Капеля на дереві Кейлі порядку k . Знайдено таку приблизну критичну температуру T_ cr , що для T≥ T_cr існує єдина трансляційно-інваріантна міра Гіббса, а для 0 < T < T_ cr є рівно три трансляційно-інваріантні міри Гіббса. Крім того, вивчено проблему (не)екстремальності для унікальної міри Гіббса. Mathematics Subject Classification: 82B26, 60K35.