On Dynamical Behavior of the p-adic λ-Ising Model on Cayley Tree - Dogan, Mutlay (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2019)
У даній статті ми продовжуємо вивчення деяких властивостей p-aдичної λ-ізінгової моделі змішаного типу, що вивчалася в [3]. У тій роботі існування p-адичних мір Гібса і фазових переходів досліджувалося в моделі на дереві Кейлі другого порядка. У даній статті ми вивчаємо динамічну поведінку нерухомих точок, які було знайдено в [3]. Основним результатом є те, що ми довели, що нерухома точка u_0 є атрактором, а інші нерухомі точки u_1,2 репелентними нерухомими точками для p-aдичної λ-ізінгової моделі змішаного типу. На додаток описано розмір басейну атрактора для нерухомої точки u_0. Mathematics Subject Classification: 58F12, 46S10, 12J12, 11S99, 54H20, 30D05.