Implicit Linear Nonhomogeneous Difference Equation in Banach and Locally Convex Spaces - Gefter, S. L.; Piven, A. L. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2019)
Темою дослідження цієї роботи є неявні лінійні різницеві рівняння Ax_n+1+Bx_n=g_n та Ax_n+1=x_n-f_n, n=0,1,2,…, де A та B є неперервними операторами, які діють на деяких локально опуклих просторах. Одержано необхідні та достатні умови разом з явними формулами для розв’язків цих рівнянь. Як застосування загальної теорії, вивчено рівняння Ax_n+1=x_n-f_n у просторі R^∞ фінітних послідовностей та у просторі R^M, де M - довільна множина. Mathematics Subject Classification: 39A06.