Left Invariant Lifted (α, β)-metrics of Douglas Type on Tangent Lie Groups - Nejadahm, Masumeh; Moghaddam, Hamid Reza Salimi (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
У статті розглядаються підняті лівоінваріантні (α, β)-метрики типу Дугласа на дотичних групах Лі. Припускається, що g є лівоінваріантною рімановою метрикою на групі Лі G, а F є лівоінваріантною (α, β)-метрикою типу Дугласа, що індукована метрикою g. За допомогою вертикального і повного підняття ми будуємо вертикальні і повні підняті (α, β)-метрики F^v і F^c на дотичному розшаруванні TG і доводимо необхідні й достатні умови для того, щоб вони були метриками типу Дугласа. Також вивчаються флагові кривини цих метрик. Нарешті, в якості особливих випадків пораховані флагові кривини F^v і F^c для метрик Рандерса типу Дугласа та метрик Кропіної і Мацумото типу Бервальда. Mathematics Subject Classification: 53B21, 22E60, 22E15