On Two Remarkable Groups of Area-Preserving Homeomorphisms - Buhovsky, Lev (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2023)
Ми доводимо, що на симплектичнiй сферi група гамiльтонових гомеоморфiзмiв в сенсi Ога i Мюллера є власною нормальною пiдгрупою гамiльтонових гомеоморфiзмiв зi скiнченною енергiєю. Бiльш того, ми знаходимо скiнченновимiрнi пласкi модулi, надiленi природною псевдометрикою Гофера, у факторгрупi цих груп. Mathematical Subject Classification 2020: 53D05