Three-Dimensional Almost Contact Metric Manifolds with a New Approach - Beldjilali, Gherici (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
Ми доводимо, що, виходячи з глобального одиничного векторного поля на тривимірному рімановому многовиді, можна побудувати майже контактну метричну структуру. Крім того, розуміння природи цих структур досягається через співвідношення, що пов'язує компоненти цього векторного поля та компоненти зв'язності Леві-Чівіти. Наведено ілюстративні приклади. Mathematical Subject Classification 2020: 53D15, 53C25, 22E25 17B30