On Shimurian Generalizations of the Stack $BT_1 \otimes\mathbb{F}_p$ - Drinfeld, Vladimir (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
Нехай $G$ є гладкою груповою схемою над $\mathbb{F}_p$, оснащеною дією $\mathbb{G}_m$ так, що всі ваги $\mathbb{G}_m$ на $Lie (G)$ не перевищують $1$. Нехай $Disp_n^G$ є стеком $n-$зрізаних $G$-дисплеїв Айке Лау (це алгебраїчний $\mathbb{F}_p$-стек). У випадку $n=1$ ми вводимо алгебраїчний стек, оснащений морфізмом до $Disp_1^G$. Ми припускаємо, що якщо $G=GL(d)$, то новий стек канонічно ізоморфний редукції за модулем $p$ стеку $1$-зрізаних груп Барсотті-Тейта висоти $d$ та розмірності $d'$, де $d'$ залежить від дії $\mathbb{G}_m$ на $GL(d)$. Ми також обговорюємо, як визначити аналог нового стеку для $n > 1$ та як замінити $\mathbb{F}_p$ на $\mathbb{Z}/p^m\mathbb{Z}$. Mathematical Subject Classification 2020: 14F30