On New and Earlier Developments in Petrenko’s Theory of Growth of Meromorphic Functions - Ciechanowicz, Ewa (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
Теорія Петренка зростання мероморфних функцій належить до ширшого спектра теорії Неванлінни і була започаткована В.П. Петренком у 1960-х роках. Ця стаття присвячена досягненням видатного учня В.П. Петренка, І.І. Марченка, та його внеску в теорію. Огляд деяких основних результатів І.І. Марченка (та їх подальших узагальнень і застосувань), що стосуються відхилень, відокремлених точок максимуму модуля та сильних асимптотичних значень, становить основну частину статті. Заключна частина статті присвячена узагальненню раннього результату І.І. Марченка та А.І. Щерби щодо суми відхилень голоморфних функцій в одиничному крузі. Mathematical Subject Classification 2020: 30D35, 30D30