Asymptotics of Correlators of Sparse Bipartite Random Graphs - Vengerovsky, Valentin (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2025)
Досліджено асимптотику кореляційних функцій дводольних розбавлених зважених випадкових $N× N$ матриць. Показано, що основний член кореляційної функції $k$-го та $m$-го моментів інтегральної щільності станів дорівнює $N^{-1}n_{k,m}$. Одержано замкнуту систему рекурентних співвідношень для коефіцієнтів $\{n_{k,m}\}_{k,m=1}^∞$. Mathematical Subject Classification 2020: 15B52