Properties of Characteristic Function of Commutative System of Unbounded Nonselfadjoint Operators - Zolotarev, V. A. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2010)
Вивчається клас характеристичних функцій, який відповідає комутативним системам необмежених несамоспряжених операторів. Доведено теорему про унітарну еквівалентність та описано клас функцій, які відповідають даним комутативним системам необмежених несамоспряжених операторів. Отримано аналог теореми Гамільтона-Келі, який показує, що у випадку скінченновимірних дефектних підпросторів знайдеться такий поліном $P(λ_1, λ_2)$, який анулює резольвенти $R_k=(A_k - α I)^{-1}$; $P(R_1, R_2) = 0$. Mathematics Subject Classification: 47A45.