On the Neumann Boundary Controllability for the Non-Homogeneous String on a Half-Axis - Khalina, K. S. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2012)
Розглянуто рівняння коливання неоднорідної струни на півосі з потенціалом, що не дорівнює сталій. На лівому кінці розглянуто керування типу Неймана з класу $L^∞$. Задачу керованості вивчено в просторах Соболєва. Для заданої системи одержано достатні умови $0$-керованості та $ε$-керованості за вільний час $T > 0$. Керування, що розв’язують ці задачі, знайдено в явному вигляді. Mathematics Subject Classification: 93B05, 35B37, 35L05, 34B24.