On One Nonlinear Boundary-Value Problem in Kinetic Theory of Gases - Khachatryan, A. Kh.; Khachatryan, Kh. A.; Sardaryan, T. H. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2014)
Вивчається питання глобальної розв’язності однієї нелінійної крайової задачі, яка виникає в кінетичній теорії газів. Доведено існування глобальної розв’язності крайової задачі в просторі Соболєва $W_∞^1(\mathbb{R}^+)$. Використовуючи апріорні оцінки, знайдено границю розв’язку на нескінченності. У випадку степеневої нелінійності доведено єдиність розв’язку в певних класах функцій. Наведено приклади, що ілюструють одержані результати. Mathematics Subject Classification: 45G05, 35G55.