The Singular Limit of the Dissipative Zakharov System - Shcherbina, A. S. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2015)
Розглянуто дисипативну систему рівнянь Захарова на проміжку $[0,L]$, яка моделює розповсюдження ленгмюрівських хвиль у плазмі. Досліджено випадок великої акустичної швидкості іонів $λ$. Після формального граничного переходу $λ→∞$ система Захарова перетворюється в нову систему, яка складається з параболічного рівняння та рівняння Шредінгера. Доведено, що отримана система має глобальний розв'язок та породжує дисипативну динамічну систему, яка має компактний глобальний атрактор. Головним результатом є доведення верхньої напівнеперервності атрактора при $λ→∞$. Mathematics Subject Classification: 35Q55; 35B40, 34G20.