On Model Representations of Non-Selfadjoint Operators with Infinitely Dimensional Imaginary Component - Hatamleh, R.; Zolotarev, V. A. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2015)
Для цілком несамоспряжених операторів зі спектром в нулі, уявна компонента яких має абсолютно неперервний спектр (не обов'язково дисипативна та може мати лакуни в спектрі), побудовані трикутна та функціональна моделі. Mathematics Subject Classification: 47A45.