Spherical Quadrilaterals with Three Non-integer Angles - Eremenko, A.; Gabrielov, A.; Tarasov, V. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2016)
Сферичний чотирикутник - це поверхня з краєм, гомеоморфна замкненому диску, з чотирма зазначеними граничними точками, що називаються вершинами, яка оснащена рiмановою метрикою постiйної кривини 1, за винятком вершин, i така, що граничнi дуги мiж вершинами є геодезичними. Обговорюється проблема класифiкацiї таких чотирикутникiв i зроблена класифiкацiя iз точнiстю до iзометрiї для випадку, коли одна вершина чотирикутника є цiлою (тобто кут при цiй вершинi кратний π), тодi як кути при його трьох iнших вершинах не кратнi π. Задача еквiвалентна класифiкацiї рiвнянь Гойна з дiйсними параметрами i унiтарною монодромiєю, з тривiальною монодромiєю в однiй з його чотирьох сингулярних точок. Mathematics Subject Classification: 30C20,34M03.