Asymptotic Laws for the Spatial Distribution and the Number of Connected Components of Zero Sets of Gaussian Random Functions - Nazarov, F.; Sodin, M. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2016)
Вивчено асимптотичнi закони для числа i просторового розподiлу компонент зв'язностi нульових множин гладких гаусiвських випадкових функцiй кiлькох дiйсних змiнних. Основними прикладами є рiзнi гаусiвськi ансамблi дiйсних полiномiв (алгебраїчних i тригонометричних) високого степеня на сферi i на торi, а також трансляцiйно-iнварiантнi гладкi гаусiвськi випадковi функцiї в евклiдовому просторi, що звуженi на великi областi. Mathematical Subject Classification: 60G15.