The KPZ Equation and Moments of Random Matrices - Gorin, Vadim; Sodin, Sasha (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2019)
Логарифм дiагонального матричного елемента високого ступеня випадкової матрицi збiгається до розв'язку Коле-Гопфа рiвняння Кардара-Парiсi-Жанга в сенсi одноточкових розташувань. Mathematics Subject Classification: 60B20, 60H15.