Translation-Invariant Gibbs Measures for the Blum-Kapel Model on a Cayley Tree - Khatamov, Nosir; Khakimov, Rustam (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2019)
У даній роботі розглянуто трансляційно-інваріантні міри Гіббса для моделі Блюма--Капеля на дереві Кейлі порядку $ k $. Знайдено таку приблизну критичну температуру $ T_ {cr} $, що для $T≥ T_{cr}$ існує єдина трансляційно-інваріантна міра Гіббса, а для $ 0 < T < T_ {cr} $ є рівно три трансляційно-інваріантні міри Гіббса. Крім того, вивчено проблему (не)екстремальності для унікальної міри Гіббса. Mathematics Subject Classification: 82B26, 60K35.