On Dynamical Behavior of the p-adic λ-Ising Model on Cayley Tree - Dogan, Mutlay (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2019)
У даній статті ми продовжуємо вивчення деяких властивостей $p$-aдичної $λ$-ізінгової моделі змішаного типу, що вивчалася в [3]. У тій роботі існування $p$-адичних мір Гібса і фазових переходів досліджувалося в моделі на дереві Кейлі другого порядка. У даній статті ми вивчаємо динамічну поведінку нерухомих точок, які було знайдено в [3]. Основним результатом є те, що ми довели, що нерухома точка $u_0$ є атрактором, а інші нерухомі точки $u_{1,2}$ репелентними нерухомими точками для $p$-aдичної $λ$-ізінгової моделізмішаного типу. На додаток описано розмір басейну атрактора длянерухомої точки $u_0$. Mathematics Subject Classification: 58F12, 46S10, 12J12, 11S99, 54H20, 30D05.