On Einstein Sequential Warped Product Spaces - Pahan, Sampa; Pal, Buddhadev (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2019)
У роботі вивчаються секвенціально викривлені добутки, що є просторами Ейнштейна. Доведено, якщо $ M $ - секвенціально викривлений добуток, що є простором Ейнштейна з від'ємною скалярною кривизною, то функції викривлення є константами. З'ясовано деякі перешкоди для існування таких секвенціально викривлених добутків, що є просторами Ейнштейна. Також показано, що коли $\bar{M}=(M_1×_f I_{M_2})×_{\bar{f}} I_{M_3}$ є секвенціально викривленим добутком повного з'вязного $(n-2)$-вимірного многовида Римана $M_1$ та одновимірних многовидів Римана $I_{M_2}$ і $I_{M_3}$, то за певних умов $(M_1, g_1)$ стає $(n-2)$-вимірною сферою з радіусом $ρ=\frac{n-2}{\sqrt{r^1+α}}$. Приклади секвенціально викривлених добутків, що є просторами Ейнштейна, наведено в Розділі 3. Mathematics Subject Classification: 53C21, 53C25, 53C50.