Notes on the Asymptotic Properties of Some Class of Unbounded Strongly Continuous Semigroups - Sklyar, G. M.; Polak, P. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2019)
Розглянуто постановку абстрактної задачі Коші в банаховому та гільбертовому просторах та вивчено асимптотичне поводження окремих орбіт відповідних $C_0$-напівгруп. Обговорено можливість знаходження стійкої щільної множини початкових станів у випадку нестійкої напівгрупи (так звану поліноміальну стійкість). Вивчено також існування орбіти найшвидшого росту (так званої максимальної асимптотики) для деякого класу напівгруп. Mathematics Subject Classification: 34K20, 35B40, 93D20.