An Iterative Regularization Method for a Class of Inverse Boundary Value Problems of Elliptic Type - Zouyed, Fairouz; Debbouche, Souheyla (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2020)
У даній роботі розглядається проблема визначення невідомого джерела та невідомої граничної умови $u (0) $ для крайової задачі еліптичного типу за даними додаткових вимірювань у внутрішніх точках. Задача є некоректною в тому сенсі, що її розв'язок (якщовін існує) не залежить неперервно від даних задачі. Для розв'язання цієї задачі запропоновано ітеративний метод. За допомогою цього методу побудовано регуляризований розв'язок і одержано апріорну оцінку похибки між точним розв'язком та його регуляризацією. Крім того, представлено числові результати для ілюстрації точності та ефективності цього методу. Mathematics Subject Classification: 35J25, 47A52, 65M32.