On Isometric Immersions of the Lobachevsky Plane into 4-Dimensional Euclidean Space with Flat Normal Connection - Aminov, Yuriy (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2020)
Згідно з теоремою Гільберта, площина Лобачевського $L^2$ не можебути ізометрично зануреною в $E^3$. Питання існування ізометричного занурення $L^2$ в $E^4$ залишається відкритим. Ми розглядаємо ізометричні занурення в $E^4$ з плоскою нормальною зв'язністю і знаходимо фундаментальну систему двох диференціальних рівнянь з частинними похідними другого порядку для двох функцій. Доведено теореми про неіснування ізометричних глобальних та локальних занурень за певних умов. Mathematics Subject Classification: 53C23, 53C45