The Interaction of an Infinite Number of Eddy Flows for the Hard Spheres Model - Hukalov, O. O.; Gordevskyy, V. D. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
У статті одержано наближені розв’язки рівняння Больцмана для моделі твердих куль у явному вигляді. Вони мають вигляд функціонального ряду максвеллiанiв з коефіцієнтними функціями просторової координати та часу. Одержано достатні умови мінімізації рівномірно-інтегрального відхилу між частинами рівняння Больцмана для побудованого розподілу. Mathematics Subject Classification: 76P05, 45K05, 82C40, 35Q55