Left Invariant Lifted (α, β)-metrics of Douglas Type on Tangent Lie Groups - Nejadahm, Masumeh; Moghaddam, Hamid Reza Salimi (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
У статті розглядаються підняті лівоінваріантні $(α, β)$-метрики типу Дугласа на дотичних групах Лі. Припускається, що $g$є лівоінваріантною рімановою метрикою на групі Лі $G$, а $F$ єлівоінваріантною $(α, β)$-метрикою типу Дугласа, щоіндукована метрикою $g$. За допомогою вертикального і повного підняття ми будуємо вертикальні і повні підняті $(α, β)$-метрики $F^v$ і $F^c$ на дотичному розшаруванні $TG$ і доводимо необхідні й достатні умови для того, щоб вони були метриками типу Дугласа. Також вивчаються флагові кривини цих метрик. Нарешті, в якостіособливих випадків пораховані флагові кривини $F^v$ і $F^c$ для метрик Рандерса типу Дугласа та метрик Кропіної і Мацумото типу Бервальда. Mathematics Subject Classification: 53B21, 22E60, 22E15