A Thermo-Viscoelastic Fractional Contact Problem with Normal Compliance and Coulomb’s Friction - Bouallala, Mustapha; Essoufi, EL-Hassan (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
Дослiдження стосується аналiзу задачi квазiстатичного контакту зтертям мiж термов’язкопружним тiлом i термопровiдною основою. Рiвняння стану побудоване з використанням моделi Кельвiна–Фойгта з дробовою похiдною. Теплопровiднiсть моделюється дробовою похiдною вiдносно часу температурного параметру θ. Контакт описується за припущеннями нормальної пiддатливостi та кулонiвського тертя. Ми отримуємо варiацiйне формулювання задачi i доводимо iснування слабкого розв’язку для моделi, використовуючи теорiю монотонного оператора, похiдну Капуто, субдиференцiал Кларка, метод Гальоркiна та теорему Банаха про нерухому точку. Mathematics Subject Classification: 35J85, 76B03, 65M60, 47H10