A Note on a Damped Focusing Inhomogeneous Choquard Equation - Chergui, Lassaad (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
Стаття присвячена фокусувальному неоднорiдному рiвнянню Шокарда з лiнiйним демпфуванням: $$i\dot{u}+\triangle u+ia u=-|x|^{-γ}(I_{α}*|u|^p)|u|^{p-2}u \quad \text{on} \ \mathbb R^N,$$ де $a≥ 0$ i $0<γ<\inf(N,2+α)$. Глобальне iснування i розсiювання доведенi для вiдносно великого демпфування. Для довiльного демпфування одержано глобальне iснування, коли початковi данi належать до певних iнварiантних множин. Mathematics Subject Classification: 35Q55