Membership Deformation of Commutativity and Obscure n-ary Algebras - Duplij, Steven (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
Запропоновано загальний механiзм “порушення” комутативностi валгебрах: якщо базова множина приймається не за чiтку множину, а скорiше за нечiтку, функцiя приналежностi, що вiдображає ступiнь iстинностi приналежностi елемента до множини, може бути включена в комутацiйнi спiввiдношення. Спецiальнi “деформацiї” комутативностi i $ε$-комутативностi вводяться таким чином, що рiвнi ступенi iстинностi призводять до “недеформованому” випадку. Ми також наводимо схеми “деформування” $ε$-алгебр Лi i алгебри Вейля. Далi, наведенi вище конструкцiї поширюються на n-арнi алгебри, для яких вивчаються проективнiподання та $ε$-комутативнiсть. Mathematics Subject Classification: 16U80, 20C35, 20N15, 20N25