On Landsberg Warped Product Metrics - Gabrani, Mehran; Rezaei, Bahman; Sevim, Esra Sengelen (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2021)
У цiй роботi ми обговорюємо клас фiнслерових метрик, якi називаються фiнслеровими метриками викривленого добутку. Цi метрики буловивчено Ченом, Шеном i Жао в 2018. По сутi, ми вивчаємо кривину Бервальда фiнслерових метрик викривленого добутку. Ми також характеризуємо фiнслеровi метрики викривленого добутку з iзотропною кривиною Бервальда i встановлюємо, що вони є метриками Рандерса (теорема 1.2). Крiм того, для фiнслерових метрик викривленого добутку ми розглядаємо важливу проблему фiнслерової геометрiї про iснування фiнслерових єдинорогiв. Фактично, ми даємо вiдповiдь на питання, чи є метрикою Бервальда метрика Ландсберга, що є фiнслеровою метрикою викривленого добутку (теорема 1.3). Mathematics Subject Classification: 53B40, 53C60