Darboux Transformation for the Hirota Equation - Yilmaz, Halis (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2022)
Рівняння Хіроти є інтегровним нелінійним рівнянням вищого порядку типу Шредінгера, яке описує поширення ультракоротких світлових імпульсів в оптичних волокнах. Ми представляємо стандартне перетворення Дарбу для рівняння Хіроти, а потім будуємо його квазідетермінантні розв'язки. В якості прикладів наведено мультисолітонні і бризерні розв'язки та розв'язки у вигляді поодиноких хвиль для рівняння Хіроти в явному вигляді. Mathematics Subject Classification: 35C08, 35Q55, 37K10