Jacobi-Lie Hamiltonian Systems on Real Low-Dimensional Jacobi-Lie Groups and their Lie Symmetries - Amirzadeh-Fard, H.; Haghighatdoost, Gh.; Rezaei-Aghdam, A. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2022)
Ми вивчаємо гамільтонові системи Якобі-Лі, які допускають алгебри Лі Вессіо-Гульдберга гамільтонових векторних полівпов'язаних зі структурами Якобі на дійсних маловимірних групах Якобі-Лі. Також ми знаходимо всі можливі приклади гамільтонових систем Якобі-Лі на дійсних дво- і тривимірних групах Якобі-Лі. Наостанок ми представляємо симетрії Лі гамільтонових систем Якобі-Лі на дійсній тривимірній групі Лі $SL(2, \mathbb{R}).$ Mathematics Subject Classification: 34L15, 34L20, 35R10