Fluctuations of the Process of Moduli for the Ginibre and Hyperbolic Ensembles - Bufetov, Alexander I.; Garc´ıa-Zelada, David; Lin, Zhaofeng (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2023)
Ми дослiджуємо точковий процес модулiв ансамблю Жiнiбра та гiперболiчного ансамблю. Ми доводимо, що вдалинi вiд початку координат i вiдносно певної шкали цi процеси виявляють пуассоновi i гаусовi флуктуацiї. Серед можливих гаусових флуктуацiй ми можемо знайти бiлий шум, а також гаусовi флуктуацiї з нетривiальною коварiацiєю на деяких шкалах. Mathematical Subject Classification 2020: 60G55, 30B20, 30H20